In onze buurt

Culturele activiteiten
op 15.8 Km in onze buurt

Domein van de Grotten van Han - PrehistoHan

Christine Poncin
Waarom we u dit aanbevelen
Culturele activiteiten
op 8.7 Km in onze buurt

Grotten van Hotton

 !!!VOORAF RESERVEREN STERK AANBEVOLEN !!! Welkom bij de grotten van Hotton! Uitzonderlijk natuurlijk erfgoed van Wallonië, de grotten van Hotton zijn de enige die volledig geclassificeerd zijn. Blader door de gigantische galerijen. Domineer een kloof van 30 meter. Overweeg de kwetsbare gordijnen. Hoor het gebrul van de stroom en ervaar de emotie van de ondergrondse wereld met onze gidsen. Sinds 2000 kunt u met een cursus die 3 keer langer en tweemaal zo diep is, de buitengewone verscheidenheid aan vormen en kleuren van de afzettingen van de grot aanschouwen. Je daalt 65 meter onder de grond af om een ondergrondse rivier te ontdekken en klim 30 meter te voet en 35 meter met de lift.
Christine Poncin
Waarom we u dit aanbevelen
Ontdekt in 1958 in een gezicht van de Hotton-steengroeve, worden ze beschouwd als de mooiste grotten van België zuidelijke rand van de geologische regio Famenne langs de strook genaamd Calestienne
Cultureel erfgoed
op 17.2 Km in onze buurt

Château Féodal de La Roche-en-Ardenne

   Ga terug in de tijd en ontdek de ruïnes van het beroemde feodale kasteel dat uitkijkt over het charmante stadje La Roche-en-Ardenne. De ruïnes van het middeleeuwse kasteel, gebouwd tussen de 11e-12e en 13e eeuw, domineren de vallei. Ze zijn genesteld tussen een lus van de Ourthe en de steile hellingen van de Deister-heuvel en vallen op door hun donkere en indrukwekkende massa. In bepaalde periodes van het jaar vinden er in het kasteel verschillende activiteiten plaats, zoals boogschieten en ambachten, valkerijshows, enz. Op sommige avonden, rond het vallen van de avond - behalve bij slecht weer -, kan je zelfs de geest van gravin Berthe de La Roche zien ronddwalen op de ruïnes van het kasteel, op de plek van haar tragische dood.   Paasactiviteiten op het Kasteel: 13/04 en 14/04: Leven in de Middeleeuwen door de compagnie de La Licorne. Boogschieten Toegangsprijs:  6.5 € per kind (tussen 3 en 12 jaar) + €2/p.p. bij animaties . 8.5 € per volwassene (vanaf 2 jaar) + €2/p.p. bij animaties . Groepstarief (+ 15 personen ): 0.50 € korting p.p.   Op reservatie via e-mail: E-mail: info@chateaudelaroche.be Gidsbeurt: 50 € per gids. Gidsbeurt met degustatie van onze lokale producten: 27 € p.p.  Goed om weten:  In geval van sneeuw en/of ijs wordt het kasteel wellicht gesloten. Uw ticket blijft dan geldig tot op een latere datum.    Het kasteel is doordeweeks geopend van 11 tot 17u. De laatste toegang is een half uur voor sluitingstijd. De duur van uw bezoek bedraagt ongeveer 45 minuten.     De toegang is helaas moeilijk voor mensen met beperkte mobiliteit.   Gelieve per mail te reserveren vanaf 15 personen : info@chateaudelaroche.be .   Wij wensen u een aangenaam bezoek aan ons prachtig kasteel! Het team van het Feodale Kasteel van La Roche-en-Ardenne.
Christine Poncin
Waarom we u dit aanbevelen
Het is een feodaal kasteel uit de 9e eeuw. De torens en schietgaten geven je een middeleeuwse en voorouderlijke sfeer. Dit kasteel uit de 9e eeuw, dat uitkijkt over de stad en de Ourthe, midden in de natuur, maakt van La Roche-en-Ardenne "de parel van de Ardennen" en de provincie Luxemburg.
Culturele activiteiten
op 8.5 Km in onze buurt

RIVEO

 Als je RIVEO binnenstapt, duik je in het fantastiche universum van de rivier ! Dat is een wereld vol verrassingen, en van een ongekende diversiteit. Soms vang je er een klein beetje van op, en ook al kijk je er regelmatig naar: het blijft onbekend. Een onbekend is onbemind! Wellicht worden door de spiegel van het wateropperclak sommige schatten van de natuur verboren... wie weet. Wij zien het eerder als een teaser!   Dieren niet toegestaan
Christine Poncin
Waarom we u dit aanbevelen
Duw tegen de deur van Riveo en betreed de fantastische wereld van de rivier! Een verrassende wereld van diversiteit, van natuurlijke hulpbronnen, een universum dat we soms raden, dat we regelmatig zien, dat we vaak over het hoofd zien. Aan de andere kant van de spiegel zijn echter verborgen schatten van de natuur te ontdekken.
Culturele activiteiten
op 21.8 Km in onze buurt

Kasteel van Lavaux-Ste-Anne

« Beleef een stukje geschiedenis in alle vrijheid ! » In het kasteel dat geklasseerd werd als uitzonderlijk erfgoed in Wallonië, kan u 3 musea bezoeken : in de kelders wordt het plattelandsleven van de 19de eeuw uitgebeeld. Op het gelijkvloers kan u bekijken hoe de heren van Lavaux er in de 17de eeuw leefden. Op de eerste verdieping bevinden zich het jachtmuseum. Bezoek verder ook zeker de slottoren met zijn indrukwekkend houten gebinte, het hertenpark , de slotgracht en de charmante franse tuin . Maak een wandeling door het vochtige gebied .Uw kinderen worden gratis als ridder of prinses verkleed ! (niet voor het moment) Het museum over het leven van de heren van Lavaux in de 17de eeuw Met prachtig antiek meubilair , een badkamer in romaanse stijl, de aanlegsteiger , het boudoir van madame, de kamer van de juffrouw, mooie schoorstenen, de schrijfkamer met zijn rariteitenkabinet, de kapel , de eetkamer … De kelders Een museum over het plattelandsleven met keukengerei en gereedschap dat gebruikt werd door de ambachtslieden en … de kerker De donjon Ook de slottoren, die dateert van de 15de eeuw , kan bezocht worden. Langs de smalle trapjes kan u helemaal tot onder het dak klimmen, waar u het prachtige dakgebinte kan bekijken. Door de schietgaten heeft u dan een mooi zicht op het hertenpark en de vennen in het vochtige gebied. Museum van de jacht In het museum op de eerste verdieping is er een permanente tentoonstelling gewijd aan de jacht en de valkerij, met als pronkstuk een pittoreske kamer. Een uitzonderlijk erfgoed : door het te bezoeken draagt u bij aan het behoud van het erfgoed. Beste bezoeker : wij danken u voor uw bezoek aan ons kasteel. Het is dankzij u dat de site kan blijven bestaan. Wie is de eigenaar ? Het kasteel behoort toe aan de vzw 'les amis du château' , die opgericht werd door de gulle barones Lemonnier. De vzw zorgt voor het onderhoud van het kasteeldomein en de restauraties.
Christine Poncin
Waarom we u dit aanbevelen
Het kasteel van Lavaux-Saint-Anne, geklasseerd als belangrijk erfgoed van het Waalse Gewest. Een van de bekendste gebouwen van Wallonië, symbool van de Famenne. Het Château de Lavaux-Sainte-Anne, zijn 3 musea, zijn park, zijn herten en zijn tuinen wachten op u in een klein dorpje in de provincie Namen.
Culturele activiteiten
op 16.1 Km in onze buurt

Tramway Touristique de l'Aisne

 De Tramway Touristique de l'Aisne (T.T.A.) exploiteert een deel van een authentieke Ardense vicinalijn (secundaire spoorlijn). Vertrekkend vanaf het station nemen de voertuigen van weleer (sommige zijn meer dan honderd jaar oud ) je mee op een rit door een glooiend landschap dat onaangetast is door de tijd. Bij het station van de Tramway Touristique de l'Aisne vind je het museum en het Koninklijk Syndicat d'Initiative d'Erezée . De tram loopt een groot deel van zijn traject langs de rivier de Aisne , zodat je de typische flora en fauna van de Belgische Ardennen kunt ontdekken. We kijken ernaar uit u te verwelkomen!
Christine Poncin
Waarom we u dit aanbevelen
De Aisne Tourist Tramway is een van de oudste toeristische spoorwegen die sinds 1966 een deel van een in onbruik geraakte landelijke vicinale lijn exploiteert, gelegen in het hart van de natuur in de provincie Luxemburg, België, tussen Érezée en Lamorménil. Neem uw kinderen mee op een kleine tocht in het hart van de Ardense natuur! Herbeleef de tram zoals onze grootouders hem kenden.
Sportive activiteiten
op 9.7 Km in onze buurt

Activités de plein air et survie pour groupes

Nous pouvons composer une arrangement à votre souhait. Vous pouvez prendre contact avec notre office.Nous pouvons composer une arrangement à votre souhait. Vous pouvez prendre contact avec notre office.
Christine Poncin
Waarom we u dit aanbevelen
Outdooractiviteiten en survival voor groepen. Sportieve activiteiten voor groepen, Kayak & Adventure, Sports Adventure; Hampteau (Hotton).
Culturele activiteiten
op 10.7 Km in onze buurt

Malagne - Archéopark van Rochefort

Malagne is een uitzonderlijk landelijk Gallo-Romeins landgoed waar bezoekers worden uitgenodigd om terug in de tijd te reizen en levendige links te leggen tussen de acties van gisteren en vandaag.
Christine Poncin
Waarom we u dit aanbevelen
Het Archéoparc de Rochefort biedt u een echte reis door de geschiedenis van Noord-Gallië. Reis terug naar de Gallo-Romeinse tijd, tussen Romeinse tuinen en moestuinen, word weer smid, pottenbakker, bakker...
Culturele activiteiten
op 17.4 Km in onze buurt

Museum van de Megalieten

 Wéris, the place to be in België als je op zoek bent naar megalieten , en als je één van de mooiste dorpjes van Wallonië wil ontdekken. In het Megalietenhuis vind je een museum , een cafetarie en een koophoekje. Hier kun je terecht voor informatie over Wéris, de wandelingen en de megalieten. Wandelkaarten, brochures, postkaartjes, souveniertjes ... zijn in het koophoekje te vinden. Het museum biedt een boeiende kijk op de eerste landbouwers-veetelers die - zo'n 5.000 jaar geleden - op deze unieke site in België op het einde van de Nieuwe Steentijd met puddingsteenrotsblokken de dolmens en menhirs hebben geplaatst. Hun leefgemeenschap en leefwijze worden verduidelijkt aan de hand van didactische borden, voorwerpen, maquettes, reconstructies en een audiovisuele voorstelling. Geleid bezoek is mogelijk mits reservatie 2 weken voor de datum van uw bezoek.
Christine Poncin
Waarom we u dit aanbevelen
Het megalithische veld van Wéris is ongeveer 8 km lang en 300 m breed. In de huidige stand van het onderzoek bestaat het uit twee dolmens van het type "overdekte steeg" met bijbehorende menhirs en zes locaties met alleen menhirs.
Sportive activiteiten
op 9.5 Km in onze buurt

La Ferme de la Bourgade

 Verscholen tussen de heuvels van een klein dorp ligt de Ferme de la Bourgade.  Het is een familieboerderij, waar jong en oud deelnemen aan de dagelijkse taken. Wij bieden twee activiteiten aan:  De boerengolf (vrijdag t/m zondag) en zaterdag (om 11.00 uur) een rit met de tractor   Boerengolf is duidelijk geïnspireerd op het traditionele golf, behalve dat je de bal slaat met een klompje en dat de golfbaan een weiland is waar het niet ongewoon is om tussen de koeien te spelen... Het is een aangename wandeling tussen de glooiende weilanden. De route, gelegen in een rustige en natuurlijke omgeving, volgt de stroom van de Moressée. Iedereen kan het spelen, het is gemakkelijk. De char à banc-rit is een originele manier om de regio te ontdekken door plaats te nemen aan boord van onze ""char-à-bancs"". Ideaal voor een uitje met familie, vrienden of collega's.
Christine Poncin
Waarom we u dit aanbevelen
La Ferme de la Bourgade: geluk op het platteland! In alle eenvoud genieten van een gezellige dag met collega's. Genesteld tussen de heuvels van het kleine dorpje Heure, verwelkomt de Ferme de la Bourgade grote bedrijven en KMO's om hen een dag geluk op het platteland te laten ervaren.
Sportive activiteiten
op 15.1 Km in onze buurt

Adventure Valley Durbuy

La Petite Merveille (LPM) is door de jaren heen uitgegroeid tot een volwaardig en compleet buitensportbedrijf met een waaier aan activiteiten voor een breed publiek.
Christine Poncin
Waarom we u dit aanbevelen
Adventure Valley est un parc aventure indoor - outdoor (accrobranche, escalade, spéléologie, sauts extrêmes, location de kayaks et de mountain-bikes.
Komt naar ons toe